Weigert uw kind bepaald voedsel te eten? Weigert uw baby een fles? Heeft uw kind last van veelvuldig verslikken, overgeven of uitspuwen van voedsel, hamsteren van voedsel (eten bewaren in de wangzak)? Heeft uw kind angst voor nieuwe voeding of het eten van vaste voeding/stukjes?
Verandert de maaltijd al te vaak van een gezellig gezinsmoment in een ware machtsstrijd?
Voor sommige kinderen is eten en/of drinken niet vanzelfsprekend. Een kant-en-klare oplossing waardoor uw kind plots terug (gevarieerd) begint te eten, bestaat er niet. Het gaat gewoonlijk over een langdurig proces waarbij zowel u als ouder en uw kind nieuwe gewoontes aanleren. Bovendien is elk voedingsprobleem anders waardoor het altijd een unieke aanpak vergt.
Er wordt nauw met ouders samengewerkt om een oplossing te vinden voor het voedingsprobleem van het kind en samen een plan van aanpak op te stellen. Naarmate kinderen ouder worden, worden zij ook zelf meer betrokken bij de behandeling.
We hebben een nauwe samenwerking met een kindergastroenterologe uit de buurt.
De oorzaken van voedingsproblemen kunnen erg uiteenlopend zijn. Maar soms zien we ook voedingsproblemen zonder aanwijsbare oorzaak. Het belangrijkste is dat men terug in een voedingssituatie kan komen die acceptabel is voor het hele gezin.
Mocht er teveel spanning zijn (overstrekking) of te weinig (te slappe spierpanning), kunnen onze kinesitherapeuten en logopedisten samen bekijken of er hier op gewerkt moet worden. Mogelijks kunnen er ook aanpassingen aan de zitpositie van het kind tijdens de voedingssituatie nodig zijn.